Förlovningsringar

En spännande trend inom förlovnings- och vigselringar är att använda sig av antika smycken. Man kan välja en ring som tillhört kvinnor i familjen eller köpa en ring som tillhört kungligheter eller kändisar. Det fina med antika ringar är att de har en unik charm som nya ringar inte kan erbjuda. Om man inte tycker att det spelar någon roll att ringen symboliserat kärleken mellan ett annat par så kan antika ringar vara en alldeles utmärkt idé. Det man ska tänka på då man handlar antika ringar är att undersöka deras kvalitet noggrant innan man köper.

 
En ring med anor
Hur gammal ska en ring vara för att anses antik? Man behöver knappast skaffa en ring från romartiden för att få en känsla av historiens vingslag. Det finns ringar som inte är mer än några årtionden gamla men som ändå anses vara ringar med anor. Ett exempel på detta är Lady Dis vackra ring som gavs till Kate Middleton då hon förlovade sig med prins William. Om man gillar den här typen av ring med blå safir så kan man finna andra antika versioner som har samma utseende och charm.

 
Ibland kan det finnas ringar som är viktiga för familjen och då man kanske inte längre har tillgång till den ring som farmors farmor bar så kan man leta efter en liknande ring bland antika ringar. Det kan vara så att en speciell färg på ädelstenar eller ett visst mönster på bandet känns viktigt och det här kan man finna om man letar målmedvetet i antika kollektioner.

 
Kvalitet på antika förlovningsringar
Nackdelen med många antika förlovningsringar är att de mist en del av den kvalitet som de ursprungligen hade. Det kan betyda att stenar inte sitter fast lika bra som de en gång gjorde eller att bandet har nötts ut på ett sätt som gör att det inte kommer att hålla i många år till. Ska man köpa antika ringar så måste man be en expert om att titta på kvalitet av stenar och metall. Ibland kan man behöva stärka ringen så att den kommer att hålla. Antika ringar finns heller inte i en massa olika storlekar så om man finner en ring som man verkligen gillar så kan det bli så att man måste förändra storleken med ett inlägg eller genom att klippa ner bandets omkrets.

 
Nya ringar med antik look
Man kan också skapa sin egen antika ring som i framtiden kan bli en släktklenod med historiska anor. Detta kan man göra hos svenska smyckesbutiker. Genom att välja den design och de stenar som man vill ha till sin ring så kan man få den antika look som man letar efter. Då man skapar sin egen antika ring så behöver man heller inte oroa sig för att storleken inte blir rätt. Dessutom kommer man oftast undan med ett bättre pris då man själv designar sin Lady Di-kopia än om man försöker få fatt i ett original.

 
Även om en ny ring inte ser så antik ut då man precis har skaffat den så kommer den att göra det tids nog. Det kan vara smart att tänka på att en del av de modeller som är populära idag kommer att anses vara antika om några årtionden.

Blog Home