Ringar

Vackra och unika ringar
Alla ringar är vackra och unika, men inte i allas ögon. Så här är det bara. Om man kliver in i en smyckesbutik med tusentals ringmodeller så kan man känna sig lite bedrövad över att inte finna en enda ring som känns rätt. När man sedan går vidare så tycks nästa butik ha samma modeller och intet nytt att erbjuda.

 
Den som letar efter vackra och unika ringar behöver alls inte hålla sig till de modeller som finns i de vanliga smyckesbutikerna. Idag är det mycket vanligt att man designar sin egen ring så att den kommer att se ut precis så som man hade tänkt sig.

 
Designa en ring
Att designa en ring är roligt och något som vem som helst kan göra. Först måste man leta upp en smyckesdesigner som välkomnar egna idéer för ringar, och sedan kan man börja diskutera material och eventuella inslag av ädelstenar. Det är inte bara de som är på jakt efter förlovningsringar som kan dra nytta av möjligheten till att designa ringen själv. Ibland kan det vara läge att skapa en egen ring för att poängtera en viktig tid i livet. Det kanske är så att man har fattat ett beslut om att gå ner rejält i vikt och som belöning så lovar man sig själv världens vackraste ring. Då man sedan bär ringen så blir den en vacker påminnelse om det stora man gjort och en inspiration för att fortsätta den hälsosamma livstilen och förbli i god kondition.

 
Antika ringar
Antika ringar är spännande och även om de kan se moderna ut så är vetskapen om att en ring funnits i 100 år tillräckligt för att den ska kännas lite särskild. Vissa antika ringar blir ännu mer spännande på grund av att de har burits av en känd person. För att finna antika ringar så måste man kanske gå på auktion, men det går förstås också att skapa en kopia av en antik ring. Det är bara att ta en titt på de häftiga vikingaringarna som finns på Gotland. De är exakta kopior av ringar som man funnit i uråldriga gravar, och många får en kick av att bära en ring som även är ett svenskt fornminne.

 
Ringar med diamanter
För en vigselring så kan det vara särskilt intressant med diamanter. Diamanter lär ju vara en flickas bästa vän och visst är det så att många är fascinerade av dessa glittriga stenar. Diamanter ger känslan av exklusivitet, men sanningen är att de inte är så ovanliga som vi inbillar oss. I Ryssland bryter man hela tiden loss nya diamanter och eftersom man har så många så hålls de bakom lås och bom för att marknaden inte ska få in för många stenar vilket skulle leda till kraftiga prissänkningar.

 
Man kan ju tycka att ett lägre pris på diamanter vore kanon, men då har man missat poängen med denna ädelsten. Diamanter måste vara dyra, annars förlorar de sin status och den känslan man har då man får en diamantring. Diamanter är alltså en slags illusion, men det är en vacker illusion som vi gärna betalar för. För att få bättre priser på diamanter så ska man se till att handla dem från en kunnig smyckeshandel där man även får certifikat som bevis på att stenen verkligen är det man tror att den är.

Blog Home